FriluftsRådet

Grønne Spirer

Bæredygtighed i børnehøjde

7. januar 2015

Friluftsrådet har udgivet bogen "Bæredygtighed i børnehøjde" med viden og aktiviteter med miljø og bæredygtighed for børn i 0-6-årsalderen.

forside bæredygtighed børnehøjde

Kan man formidle bæredygtig udvikling for børn i vuggestuer og børnehaver? Ja, er svaret fra Friluftsrådet, der i en ny bog samler viden, erfaringer og aktiviteter med miljø og bæredygtighed til førskolebørn. 

Bogen "Bæredygtighed i børnehøjde" indeholder 70 konkrete og gennemprøvede aktiviteter samt teori og pædagogiske overvejelser. 

"Vi kan se, at der er mange muligheder for at formidle miljø og bæredygtighed til de mindste børn, men det skal være tilpasset drees alder og forståelses og især være ud fra en positiv tilgang, hvor vi lærer dem, hvad de selv kan gøre. Vi synes, det er vigtigt, at vi forbereder børn på et liv som handlekompetente, aktive samfundsborgere i en verden med store miljøudfordringer" siger Ida Kryger, konsulent i Friluftsrådet.

Bogen er resultatet af et projekt under Undervisningsministeriet i anledning af UNESCOs tiår for Uddannelse for Bæredygtig Udvikling. Friluftsrådets Grønne Spirer-program (grønt flag til daginstitutioner og dagpeljere) har stået for delprojektet med de 0-6-årige. 

Bogen og supplerende materiale kan bestilles eller downloades på http://www.groennespirer.dk/indhold/materiale-og-inspiration/download-og-bestil-materiale/bestil-groenne-spirers-materialer.aspx

eller følg med i Facebook-gruppen Bæredygtighed i børnehøjde, hvor der udveksles erfaringer. 

bæredygtighed

  • Grønt Flag - Grøn Skole
  • Grønne Spirer
  • Grejbankerne
  • Danske Naturparker
  • CO2 neutralt website