FriluftsRådet

Grønne Spirer

Vil du gerne være spring ud ambassadør?

En vigtig del af Spring Ud projektet er at uddanne 40 ambassadører, der kan sikre forankring og udbredelse af Spring Ud i Naturen-tankerne. NB!!!! - DEADLINE FOR TILMELDING = 6/3 kl. 23.59.

Hvad er en Spring-ud-ambassadør?
En spring-ud-ambassadør brænder for at formidle budskabet om sunde og aktive børn i naturen. Ambassadøren har et job eller et netværk, der gør det muligt at udbrede og forankre den viden, som han/hun har og får via vores uddannelse. Oplagte ambassadører er pædagoger, dagplejere eller naturvejledere som sidder med i kommunale netværk. Det kan også være undervisere eller en pædagogiske konsulenter.

Som spring-ambassadør deltager du i følgende uddannelse hos os:

 1. 24/3 2015 kl. 9-16; Uddannelsesdag 1; Innovation og forankring i højsædet – hvordan kan jeg influere andre, min institution, forvaltningen? Fokus på pædagogik, didaktik, sundhed, sansemotorik og naturaktiviter.
  1. Alle deltagere vælger en lille hjemmeopgave der skal laves i perioden mellem kursus 1 & 2
  2. Adresse: VIA University College, Pædagoguddannelsen Peter Sabroe, Peter Sabroes gade 14, 8000 Århus C. Vi mødes i kantinen 0900. 
 2. 1-3 dages lønnet praktik med Spring Ud i Naturen Bussen. Se Spring ud bussens køreplan hér
 3. 14/9 2015 kl. 9-16; Uddannelsesdag 2; opfølgning på forankring i praksis. Opfølgning på hjemmeopgave, vidensdeling samt coaching og alternative strategier. Derudover øvelser omkring naturformidling.
  1. Adresse: VIA University College, Pædagoguddannelsen Peter Sabroe, Peter Sabroes gade 14, 8000 Århus C. Vi mødes i kantinen 0900.

 

Hvad er din opgave som ambassadør?
Spring-ud-ambassadørerne sikrer, at vores budskab og arbejdet for sunde og aktive børn i naturen, når bredt ud. Du skal forankre projektet lokalt og fastholde fokus, også efter at Spring Ud i Naturen – projektet afsluttes. Jo bedre du kan benytte dit netværk og inspirere kolleger, jo mere succes har vores ambassadørkorps.

Dette skal du være opmærksom på:
- Du skal kunne deltage fra 9-16 på uddannelsesdag 1, 24/3 2015 i Århus
- Du skal have mulighed for at deltage 1-2 dage i bus-praktikken
- Du skal kunne deltage fra 9-16 i uddannelsesdag 2, den 14/9 2015 i Århus

Økonomi, kriterier og sammensætning af ambassadørkorpset
Det er gratis at blive Spring-ambassadør. Uddannelsen inkluderer to uddannelsesdage og 1-3 praktikdage. Praktikdagene lønnes med 700 kr. pr dag.
Vi forventer, at du deltager i begge uddannelsesdage og mindst én praktikdag. Allerede nu skal du sikre dig, at du kan få fri de pågældende datoer og vælge 2-3 mulige datoer for busdeltagelse (se køreplanen). Der er som sagt også en lille hjemmeopgave mellem de to uddannelsesdage, ligesom vi forventer, at du har en interesse i at formidle din viden i dit netværk.

Sådan bliver du Spring Ud-ambassadør
Vi sammensætter ambassadørkorpset ud fra, hvilke muligheder ansøgerne har for at udbrede viden og inspiration. Derfor beder vi dig overveje dine muligheder for at inspirere andre, som har med børn at gøre. Hvis du synes, at dette lige er noget for dig, skal du udfylde skemaet her
Er du i tvivl om noget, kan du sende en mail til Christian på cku@friluftsraadet.dk eller ringe på 2464 4229.

Vi glæder os til at høre fra dig – det bliver et godt uddannelsesforløb!

 • Grønt Flag - Grøn Skole
 • Grønne Spirer
 • Grejbankerne
 • Danske Naturparker
 • CO2 neutralt website