FriluftsRådet

Grønne Spirer

Naturens nedbrydere

Vi laver et terrarium

Jeg havde fundet terraiet frem fra kælderen dagen før, der var mange spørgsmål om hvad det mon skulle bruges til.

Der var dejligt vejr, så vi var ude på legepladsen da vi skulle spise frugt. Herunder fortalte jeg børnene, hvad vi skulle i gang med, nemlig at indrette et terraie med små dyr. Vi skulle så følge dyrene og de ting der kom deri, og om det kunne nedbrydes.

Jeg delte opgaver ud til børnene: nogle skulle finde sand til bunden af terraiet, andre skulle finde jord. (vi tog jord både fra vores skovbund og fra vores urtehave, hvor kompostbeholderen var blevet hældt ud i, da den skulle tømmes.) Nogle skulle finde græs, små pinde, sten. Derefter vandede vi det og så blev der ellers fundet dyr under sten, pinde, i buskene,  under måtterne, i jorden og i alle kroge.
Der blev fundet regnorme, bænkebidere, tusindeben, ørentviste, edderkopper og små biller i vores forstørrelsesglas, først blev dyrene studeret nøje og derefter blev de så lukket ud i terraiet for igen at blive studeret.
Børnene og jeg blev enige om at de også skulle have noget foder, vi snakkede om hvad de kunne lide, og blev enige om at give dem rester fra vores frugt.

Dagen efter havde vi planlagt tur i skoven , så kom der en dreng over til mig og sagde: Så kan vi tage forstørrelsesglassene med i skoven og finde flere dyr.
 Vi blev enige om at det var en rigtig god ide, som aftalt så gjort, så igen blev mange grene løftet og hule træstammer kigget efter for små dyr. Der blev også fundet mos og blomster og lidt skrald.

Da vi igen var hjemme blev de fangede dyr puttet i terraiet.

Børnene synes det var spændende og gik op i det med liv og sjæl.

Her en uge efter kigger børnene dagligt i terraiet om de er heldig at finde nogle af dyrene, der bliver også puttet flere i, dag for dag og fodret og vandet.

Vi kan allerede begynde at se hvordan dyrene slæber tingene ned i jorden. 


Kommentarer:

  • Grønt Flag - Grøn Skole
  • Grønne Spirer
  • Grejbankerne
  • Danske Naturparker
  • CO2 neutralt website