FriluftsRådet

Grønne Spirer

Kompost i vuggestuen

Fra jord til bord

En institution giver et eksempel på deres jord til bord forløb for vuggestuebørnene. Der plantes i potter, senere graves køkkenhaven, der plantes ud, de lægger kartofler og senere høster de. Det er naturligvis frivilligt hvor meget børnene deltager, alle er med på deres eget niveau.  Nogen får meget ud af at se og undres over, hvad de voksne laver.
At lege med jorden, grave, plukke jordbær og vande med deres må kander er altid populært, og de fleste har efterhånden lært at holde sig på gangene i køkkenhaven.


Kompostormene

"Vi henter en ny kompostbeholder til køkkenkompost. Mange hjælper med at bære. Vi graver lidt ved siden af den gamle kompost, og der kommer rigtigt mange regnorme frem. De bliver indsamlet i store mængder til den nye kompost. Mie på 1 år finder lidt mælkebøtter som hun synes ormene skal have at spise."

"Vuggestuebørnene var optagede af  dyrene, de yngste på ca. 1 år hvinede højlydt over regnormene som kravlede på deres hænder. Børnene rodede i komposten, den våde og ildelugtende del i bunden vakte både afsky og begejstring."


Naturens spisekammer

"Både vuggestuebørn og børnehavebørn hjælper i fremstilling af brændenældesuppe. Målet er at gøre børnene bevidste om, hvad der er spiseligt ude i naturen. Børnene får handsker på og de store hjælper den mindste på ca. 1 år med at plukke."

 

  • Grønt Flag - Grøn Skole
  • Grønne Spirer
  • Grejbankerne
  • Danske Naturparker
  • CO2 neutralt website