FriluftsRådet

Grønne Spirer

Kropslige udfoldelser om vinteren

Vintermånederne og sundhedento børn triller

Det er faktisk ikke muligt at give institutionsbarnet en sund hverdag med tilstrækkelig fysisk aktivitet uden at inddrage uderummet i stor stil hele året.
Vi har brug for lys og luft, og om vinteren tilbringer børnene alle lyse timer i institutionen fem af ugens dage.

Motionslege
Lav ikke-røre-jord-baner, skattejagter, find 5 ting i naturen lege og tilsvarende motionsaktiviteter om vinteren. Det varmer, og det kræver samarbejde.

Tillidslege
Vinteren er god til tillidslege, hvor børnene fører hinanden med bind for øjnene. Prøv at mærk på de nøgne træer og gæt bagefter hvilket træ det var.

Benyt de gode dage
En god kælkesæson er efterhånden en sjældenhed, så det gælder om at være klar, når de få gode snevejrsdage kommer. Børnene skal ikke snydes for de frydefulde sneoplevelser, hvor man gerne må være lidt vild.
Prioritering: Når sneen er der, skal I af sted, hvis I da ikke lige har en kælkebakke på legepladsen. Hav kælkene klar og prioriter personalekræfter, så I kan give børnene den særlige oplevelse. Gør forældrene opmærksomme på, at påklædningen skal matche, så barnet får en god tur.

Lad ikke sulten jage jer hjem, medbring madpakkerne. Er børnene varme af aktivitet, kan de godt sidde stille og spise et stykke tid. Men sørg for, at de ikke sidder for længe, hvis det er en rigtig kold dag.

 

  • Grønt Flag - Grøn Skole
  • Grønne Spirer
  • Grejbankerne
  • Danske Naturparker
  • CO2 neutralt website