FriluftsRådet

Grønne Spirer

Dyrene om vinteren

Vinteren er en taknemmelig årstid, når I skal spotte fugle, egern og måske en ræv. Træerne står uden blade og dyrene er måske mindre forsigtige i deres søgen efter føde.

Fugle
Det nemmeste er at fodre fugle og på den måde få mulighed for at observere dem på nært hold. Solsikkefrø, æbler, brød og rester kan trække forskellige arter til jeres fodderbræt. Benyt lejligheden til at finde fuglebogen frem, Lav jeres egen plakat, hvor børnene selv har farvelagt de fugle, I kender.

Dyrespor
Benyt jer af sne og mudder og tag af sted for at finde spor. Måske er sneen trampet til under foderbrættet, Har der været en hund eller en ræv forbi? Kan I kende forskel? Lån evt. en bog om dyrespor.

Få besøg af en jæger
Hvis I gerne vil have hjælp, eller gerne vil høre mere om de forskellige dyr, kan I spørge om der er nogle forældre, der går på jagt, og som vil komme forbi en dag og fortælle om dyrene. Eller kontakt Danmarks Jægerforbund, der har et netværk af jægere, der tager ud i institutioner og formidler jagt og dyr.

Vandløbet dyreliv
Hvor er insekterne henne om vinteren? Jo, nogle af dem er i færd med at spise sig tykke og fede i vandløbene klar til at gå på vingerne tidligt i foråret. Årets første måneder er faktisk de bedste, når der skal fanges vandløbsdyr, så en jagt ved sø og å er en udmærket vinteraktivitet.

  • Grønt Flag - Grøn Skole
  • Grønne Spirer
  • Grejbankerne
  • Danske Naturparker
  • CO2 neutralt website