FriluftsRådet

Grønne Spirer

Vandaktiviteter for de mindste

Vand i sø, i å eller på legepladsen

Ved vandhullet er der mange muligheder.
Bræk et par grene af buskene og leg, at det er fiske-stænger, og at I fanger fisk. Bladene på grenene er de fisk, I fanger. Ryk et blad af: »Uhm, en dejlig fisk«.

tine og mattias på mark

 

 

 

 

 

 

Et rigtigt net eller en si kan bruges til at fange smådyr i søen eller vandløbet. Lad nettet glide langs bunden og mellem planterne på det lave vand. Det er der de fleste små vanddyr opholder sig. Tøm indholdet ud i en hvid balje med lidt vand. Måske er der store vandkalve, der piler omkring, eller kravlende guldsmede-nymfer. Vent et øjeblik til der er ro i baljen, så kommer flere dyr frem. Medbring f.eks. Gads opslagsbog: "Små dyr i sø og å".

 

vandhul haletudse

 

 

I marts-april kan I fange haletudser og tage med hjem i et akvarium. Husk at de skal sættes ud i vandhullet igen.

Sikkerhed

Børnene er naturligvis under opsyn. Hvis I er bange for, at børnene går for langt ud, kan I medbringe et lille flytbart hegn, det hindrer børnene i at soppe for langt ud.

Vand på legepladsen

Leg i sandkassen og i vandpytter, under havevanderen eller med en ketchupflaske som vandpistol. Lav kanaler og mudderhuller og saml regnvand fra taget og brug det, når legetøjet skal vaskes og planterne vandes med små kander.

 

  • Grønt Flag - Grøn Skole
  • Grønne Spirer
  • Grejbankerne
  • Danske Naturparker
  • CO2 neutralt website