FriluftsRådet

Grønne Spirer

Dyrefælder

Der er mange måder at lave fælder på. Her beskrives to meget simple fælder. Husk at markere hvor I har anbragt fælderne, så I kan finde dem igen.

 

Kartoffelfælden 

Lad børnene hule en gennemskåret kartoffel. Lav et par huller, som dyrene kan komme ind af og saml kartoffelhalvdelene igen med nogle lange søm. Fyld eventuelt lidt syltetøj inden i kartoflen (det er ikke nødvendigt, kartoflen er i sig selv et attraktivt tilholdssted for mange små dyr). Grav kartoflen ned, så at indgangshullerne er lige i jordoverfladen.

 

  trolde-kartoffelfælde 

  

 

 

 

 

 Faldfælden

En af de fælder, der virker allerbedst, er en simpel faldfælde. Lad børnene grave syltetøjsglas ned i jorden, så kanten er helt plan med jordoverfladen. Dyr, der bevæger sig hen over jorden vil falde i fælden og ikke være i stand til at kravle op ad de glatte sider. Læg lidt fugtigt jord og evt. madrester i bunden af glassene. Hvis I graver glassene ned om morgenen, skal de tjekkes før I går hjem. Hvis I lader dem stå natten over (hvilket er mest effektivt), skal de tømmes næste dag. Dyrene kan ikke redde sig selv op af disse fælder, så det er vigtigt at finde og tømme alle fælderne.

  • Grønt Flag - Grøn Skole
  • Grønne Spirer
  • Grejbankerne
  • Danske Naturparker
  • CO2 neutralt website