FriluftsRådet

Grønne Spirer

Hyldeblomstdrik

I skal bruge:

ca. 20 blomsterklaser

2 citroner i tynde skiver

1 l vand 

1 kg lys farin

20 g citronsyre

1 tsk. natron


Hyldeblomstklaserne samt de skivede citroner lægges lagvis i en gryde. Vandet bringes i kog, og heri opløses farin. Sukkervandet afkøles, og citronsyren opløses heri. Sukkervandet hældes over hyldeblomsterne, og det hele trækker i ca. tre døgn. Mens blomsterne ligger i lagen, må der røres af og til for at få blomsternes smag over i lagen.

Derefter sies citron og blomsterklaser fra, og 1 teske natron opløst i lidt koldt vand til-sættes.

Saften fortyndes og nydes i sommervarmen med isterninger i.

  • Grønt Flag - Grøn Skole
  • Grønne Spirer
  • Grejbankerne
  • Danske Naturparker
  • CO2 neutralt website