FriluftsRådet

Grønne Spirer

Fang edderkopper i fælder

I kan fange edderkopper i fælder. Nogle edderkopper bevæger sig meget rundt på jorden. Det er jagt- og springedderkopper. Vælg nogle steder, hvor I forventer, at der er edderkopper: F. eks i det høje græs eller bag skuret. Sandsynligheden for at der går andre dyr i fælden er naturligvis stor. Husk at markér, hvor I har anbragt fælderne, så I kan finde dem igen.

Faldfælder
En af de fælder der virker allerbedst, er en simpel faldfælde. Lad børnene grave syltetøjsglas ned i jorden, så kanten er helt plan med jordoverfladen. Edder-kopper, der bevæger sig hen over jorden, vil falde i fælden og ikke være i stand til at kravle op af de glatte sider. Hvis I graver glassene ned om morgenen, skal de tjekkes, før I går hjem. Hvis I lader dem stå natten over (hvilket er mest effektivt), skal de tømmes næste dag. Dyrene kan ikke redde sig selv op af disse fælder, så det er vigtigt at finde og tømme alle fælderne.

Hvad er en edderkop?lille p edderkop
Edderkopper kendes på, at de har 4 par ben. Forkroppen har et tykt lag kitin, men bagkroppen er blød. Edderkopper hører til en gruppe dyr der hedder spindere. Alle edderkopper har spindekirtler. Nogle fanger deres bytte i net, andre løber eller springer efter deres bytte. Der findes ca. 500 arter i Danmark 

  • Grønt Flag - Grøn Skole
  • Grønne Spirer
  • Grejbankerne
  • Danske Naturparker
  • CO2 neutralt website